ThunderBuild helpt Beelen en KWS om digitaal begeleidingsbrieven uit te wisselen

Onderstaande persbericht is afkomstig vanuit KWS en is hier terug te vinden.

Op 8 december hebben KWS, een onderneming van VolkerWessels, en Beelen de eerste digitale begeleidingsbrief voor het afvaltransport uitgewisseld!

KWS-Beelen-Afvalmelding

 

Na de implementatie in juni van de PieterBas-software binnen de Beelen-groep ontstond de mogelijkheid om de papieren begeleidingsbrieven te vervangen door een digitale versie. Voor de verwerking van digitale begeleidingsbrieven heeft KWS de web-service ‘Afvalmelding’ beschikbaar, een service verzorgd door Thunderbuild.

Afvalmelding maakt binnen de KWS deel uit van het nieuwe platform BLIS (Bouwstromen Logistiek Informatie Systeem). KWS werkt binnen dit platform aan de optimalisatie van de interne en externe logistieke processen en administratie. Voor meer informatie over BLIS, kijk op www.papierloosrijden.nl.

Nu de softwarepakketten gekoppeld zijn, maakt dit verdergaande toekomstige ontwikkelingen mogelijk.

Ron den Dulk (Hoofd Centrale Ondersteuning Asfalt binnen KWS): 

Voor KWS is de koppeling met de systemen van Beelen een belangrijke stap om ons bedrijfsproces en die van de ketenpartners gezamenlijk te optimaliseren. Hiervoor moet je over je eigen grenzen heen kunnen kijken. Beelen toonde zich bereid actief in deze ontwikkeling mee te doen”.

Wim Beelen (COO van Beelen):

De realisatie is voor beide partijen een win-win situatie. Vrachten worden vooraf automatisch digitaal aangemeld bij de weegbrug. Na de weging gaan alle gegevens rechtstreeks naar de diverse achterliggende systemen. Een bijkomend voordeel is dat al het papierwerk niet meer hoeft te worden gearchiveerd.  Met de digitale begeleidingsbrief is dat voorbij. Met 1 druk op de knop zit de juiste informatie in de eigen administratie en in die van KWS. Dat scheelt niet alleen werk en tijd, maar per saldo ook geld waardoor beide partijen op de kosten kunnen besparen”.


 

Meer weten over de mogelijkheden om binnen uw organisatie papierloos te gaan rijden?

Wij helpen u graag hiermee verder. Neem contact op met Thijs van den Heuvel via 088 – 2411 000 of info@thunderbuild.com.