Met asfalt en ALIS naar Ameland

KWS Markant Juli 2016 web.pdf (pagina 11 van 16) kop

Over de woelige baren van de Waddenzee. De vernieuwing van de verbindingsweg op Ameland stelde KWS voor niet alledaagse uitdagingen. Van sterke oostenwinden en laagwater tot de beschikbare ruimte op de veerboten. Het dagelijkse transport van driehonderd ton asfalt vraagt om bijna militaire precisie. Het antwoord heet ALIS: het Asfalt Logistiek Informatie Systeem, ontwikkeld door ThunderBuild.

“Tot op de minuut precies.” Zo duidt asfaltuitvoerder Jan Visser de uitgekiende planning. De gevolgen van een kleine vertraging kunnen namelijk groot zijn. “Op de wal sta je misschien even tien minuten te niksen als de vrachtwagen iets te laat is. Maar als de auto de boot mist, zorgt dat voor uren vertraging.”

KWS Markant Juli 2016 web.pdf (pagina 11 van 16)

De afgehuurde ruimte aan boord van de veerboten is tot op de vierkante meter nauwkeurig bepaald. Daarvan afwijken is niet eenvoudig. Of zoals bedrijfsleider Roel van den Berg van KWS Infra Leek het verwoordt: “Even vier ton asfalt bijbestellen, gaat lastig worden.”

ALIS vormt de ‘cockpit’ van het project. Het systeem koppelt voertuigen, spreidmachines, asfaltcentrales en de asfaltplanning aan elkaar via de cloud. Zo biedt het real time inzicht in de status van het project. Van de laadtijd en de precieze locaties van de auto’s tot de hoeveelheid asfalt die ze bij zich hebben en de temperatuur van het asfalt bij het lossen.

Door ‘even ALIS aan te tikken’, zoals Jan het noemt, kunnen de uitvoerders checken of alles volgens plan verloopt. “Anders moet je direct ingrijpen. We hadden één ochtend vertraging bij de molen, waardoor een vrachtwagen de boot dreigde te missen. We belden met de schipper: ‘Hij is er binnen twee minuten!’ Dat konden we in ALIS precies zien natuurlijk.” Het bleek één van de weinige, echt spannende momenten. Het project verliep dankzij ALIS bijzonder soepel. “Maar ook door de fantastische voorbereiding van projectleider Reinder Storm en de uitvoerders Jan van der Wiel en Jan Visser,” complimenteert Roel zijn collega’s.

Voor opdrachtgevers biedt ALIS een mooie aanvulling op de reguliere kwaliteitscontroles en de exacte bepaling van de hoeveelheden asfalt. Het systeem registreert namelijk nauwkeurig waar elke vracht precies is gelegd. Kent het gebruik van ALIS ook uitdagingen? Voor Jan schuilen die vooral in de discipline. “Ik ben van de oude garde”, bekent de uitvoerder. “Ik heb de neiging om toch nog even te bellen. Een gewoonte van vroeger. Maar ALIS is veel sneller!”

KWS Markant Juli 2016 web.pdf (pagina 11 van 16)

bron: Dit artikel is eerder gepubliceerd in de ‘Markant’ van juli 2016.